NS Wandeling Roermond – Swalmen (Meinweg)

De grensoverschrijdende 2-daagse NS Wandeling Meinweg begint op station Roermond, waarna u door prachtig natuurlandschap wandelt in Nationaal Park De Meinweg. Daarbij raden wij aan om uw paspoort/identiteitsbewijs mee te nemen, want een gedeelte van de wandeling ligt in Duitsland waar u het historische Brüggen ontdekt en de 1e nacht doorbrengt. Op dag 2 loopt u langs rivier de Swalm weer richting de Nederlandse grens met onderweg een uitkijkpunt over de plantages met jeneverbestruiken.

Tijdens de NS Wandeling Meinweg loopt u op de eerste dag 17 kilometer van station Roermond naar het centrum van het Duitse Brüggen. Hierbij passeert u bosgebied, heide en beekdalen. Aan het eind van treft u de Burcht van Brüggen en is het eindpunt van dag 1. Op dag 2 vertrekt u van Brüggen naar Swalmen, waarbij u langs rivier de Swalm (een zijtak van de Maas) wandelt en na 18,5 kilometer aankomt op station Swalmen. Onderweg treft u het Swalmdal, de Jeneverbesstruiken en Staatsmijn Beatrix.

Goedkoop treinkaartje voor wandelaars

Bekijk de lopende kortingsacties en ontdek het goedkoopste treinkaartje. U kunt natuurlijk ook de lopende acties vergelijken en kijken wat voor u de voordeligste reisoptie is. Zo zijn er regelmatig treinkaartjes met korting verkrijgbaar, zoals een NS Dagretour, NS Dagkaart of Enkele Reis.

NS Wandeling Meinweg

De wandeling begint op station Roermond, waarna u richting Nationaal Park De Meinweg wandelt. Hier passeert u de drie breuklijnen (de Meinwegbreuk, Zandbergbreuk en de Peellandbreuk) die in 1992 nog voor een aardbeving hebben gezorgd. Door de breuklijnen zijn terrassen en beekdalen ontstaan wat zorgt voor een prachtig reliëf in het landschap.

Vervolgens loopt u door bosgebied Zandbergen door een stuifzandgebied, waarna u op de Grote Herkenbosser baan komt die mogelijk is ontstaan in de tijd van Napoleon om de verschillende dorpen in de omgeving met elkaar te verbinden. Even later treft u Staatsmijn Beatrix en diep ingesneden beekdal Elmpterbach dat erg drassig kan zijn bij nat weer. Na 17 kilometer komt u uiteindelijk in het Duitse Brüggen en kunt u in het centrum overnachten.

Op dag 2 start u in het centrum van Brüggen en dient u river de Swalm te volgen met als einddoel station Swalm in Nederland.

Hoogtepunten (Dag 1)

  • De Meinweg
  • Spoorlijn IJzeren Rijn
  • Nationaal Park De Meinwe
  • Staatsmijn Beatrix
  • Burcht van Brüggen

Hoogtepunten (Dag 2)

  • Schwalm of Swalm
  • Uitkijktoren met zicht op de jeneverbessen
  • Grens Nederland – Duitsland

Download routebeschrijving

Download de routebeschrijving Roermond – Swalmen (Meinweg) via de onderstaande link, zodat u goed voorbereid bent voor NS Wandeling Meinweg van station station Roermond naar Brüggen op dag 1 en Brüggen naar station Swalmen op dag 2.

Download


Bekijk alle NS Wandelingen

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest