Stedentrip naar Berlijn

Berlijn: de stad die bekend staan om zijn roerige geschiedenis, zijn vele bezienswaardigheden en een geweldig uitgaansleven. Aan de ene kant vind je hier de heftige oorlogsmonumenten- en overblijfselen, maar aan de andere kant hippe tentjes, boetiekjes en street-art. Berlijn is echt een stad met twee gezichten, voor iedereen interessant dus! In de zomer is het heerlijk vertoeven in een van de parken en in de winter vind je hier de mooiste kerstmarkten. Volgens velen is Berlijn een van de meest bijzondere steden in Europa, dus zeker een bezoekje waard!

Berlijn

Bezienswaardigheden in Berlijn

Berliner Dom

De Berliner Dom wordt door velen als een van de mooiste gebouwen van de stad gezien. Ook is het een van de belangrijkste kerken in Berlijn. Vanuit de omliggende tuinen kun je al genieten van het prachtige buitenaanzicht, de vele details en mooie vormgeving maken het echt een lust voor het oog. Ook vanbinnen is het gebouw een geweldige plek. Je vindt er het grootste orgel van Duitsland, een crypte, muurschilderingen én je kunt de 270 traptreden beklimmen om zo bovenaan te genieten van het uitzicht over de Lustgarten tuin en de wijk Mitte.

Reichstag

De Reichstag doet sinds de hereniging van Oost en West weer dienst als parlementsgebouw. Vanuit de koepel in het gebouw heb je een prachtig uitzicht over Berlijn, er staan dus vaak lange rijen met toeristen die wachten op toegang tot dit bijzondere gebouw.

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is een van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn en wordt tegenwoordig gezien als symbool van Duitse eenheid. Het is ook een verzamelplek voor verschillende stadstours.

Berlijnse muur – East Side Gallery

Veel mensen bezoeken Berlijn vanwege de roerige geschiedenis. Iedereen die aan Berlijn denkt, denkt direct aan de muur die er heeft gestaan en een scheiding vormde tussen West en Oost. Tegenwoordig kun je door speciale stenen in het wegdek zien waar de muur heeft gestaan. Op twee plekken is hij nog intact, waaronder het East Side Gallery gedeelte. Hier is de muur versierd met verschillende soorten street-art, een erg populaire plek onder toeristen.

Schloß Charlottenburg

In West-Berlijn ligt het grootste paleis van de stad: Schloß Charlottenburg. Omringd door het groen van de tuinen was dit het zomerverblijf van Frederik I. Na de Tweede Wereldoorlog is het hele gebouw gerestaureerd en kun je nu de prachtige binnenvertrekken bekijken. Vol met kroonluchters, tapijten, en Franse schilderijen is dit een bijzondere plek. Ook de wandelpaden, bruggetjes en meertjes in de tuinen zijn prachtig. Je bent hier zo een paar uur zoet!

Holocaust Monument

Dit moet toch wel het meest indrukwekkende monument van Berlijn zijn. 2711 betonblokken doen dienst als herdenkingsplaats voor de vele Joodse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. Het is niet de mooiste bezienswaardigheid, maar absoluut eentje waar je kippenvel van krijgt.

Fernsehturm

Deze tv-toren valt niet te missen, hij steekt namelijk overal bovenuit. Met zijn 368 meter is deze toren het grootste gebouw van Berlijn. In de grote bol, die erg opvallend is bij deze langwerpige toren, kun je dineren en genieten van een prachtig uitzicht.

Winkelen in Berlijn

In zo’n grote stad als Berlijn zijn natuurlijk vele winkels te vinden. Neem bijvoorbeeld de Prenzlauerberg: hier vind je allerlei bijzondere boetiekjes en heerlijke restaurants om de dag bij af te sluiten. In de Friedrichstrasse vind je Frans warenhuis Lafayette, samen met bekende winkels zoals de Zara.

Met kinderen naar Berlijn

Ondanks de lastige geschiedenis en grootte van de stad is Berlijn een prima plek om met kinderen heen te gaan. Verschillende tours door de stad hebben een speciaal kinderthema. Vooral de fietstochten zijn erg leuk om aan mee te doen. Ook het Labyrinth Kindermuseum is een leuke plek om naartoe te gaan. Het is niet echt een museum, maar meer een doe- en leerplek. Doordat kinderen de hele tijd zelf bezig kunnen zijn vervelen ze zich geen minuut!

Openbaar vervoer in Berlijn

Mocht je minimaal 48 uur in Berlijn doorbrengen (wat zeer aan te raden is), schaf dan de Berlin WelcomeCard aan. Hiermee kun je gratis met het openbaar vervoer reizen en krijg je korting bij verschillende bezienswaardigheden en restaurants!

{mymaplocation id=3 width=100% height=400px zoom=11 type=bing }

Met de trein naar Berlijn

Dagelijks vertrekken er ongeveer 6 treinen van IC Berlijn vanuit Nederland naar Duitsland. Treintickets naar Berlijn boekt u al vanaf € 39 en boekt u ongeveer 3 tot 6 maanden voor vertrek. De reistijd van Amsterdam CS naar Berlijn Hbf duurt 6 uur en 20 minuten en wordt mogelijk in de toekomst versnelt tot ongeveer 4 uur.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Kortrijk in België

Trein naar Kortrijk in België

☑️ Trein naar Kortrijk v.a. € 31,50 ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Kortrijk 02:46 uur ☑️ 1 overstap op Antwerpen Centraal ☑️ Treintickets: Deutsche Bahn ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com 29,- Zoek tickets Weekendje weg of een dagje naar een leuke bestemming in het...

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Gelegen in het hart van België is West-Vlaanderen een populaire regio voor veel Nederlanders. De diversiteit aan landschappen, natuur en mooie bestemmingen maakt West-Vlaanderen aantrekkelijk voor een dagtrip, weekendje weg of complete vakantie. Natuurlijk verken je...

Pin It on Pinterest