Wat te doen in Bonn (Bonn CityGuide)

Bonn is een erg leuke stad in Duitsland, maar eentje die vaak vergeten wordt. Met Keulen op 20 kilometer afstand is Bonn snel over het hoofd te zien, terwijl Bonn ook een perfecte bestemming voor een stedentrip is. Vroeger de hoofdstad van West-Duitsland en nu een studentenstad met veel cultuur en bezienswaardigheden. Ook de architectuur van Bonn is bijzonder, van hypermoderne gebouwen tot oude paleizen. Als je van winkelen houdt ben je overigens ook op de goede plek, want dat kan in deze leuke stad ook gewoon. Kortom, Bonn heeft voor ieder wat wils!

Bonn

Bezienswaardigheden in Bonn

Een stedentrip naar Bonn maken? Ontdek de leukste plekjes, bezienswaardigheden en activiteiten van deze typisch Duitse stad.

Poppelsdorfer Schloss

Dit prachtige paleis is tegenwoordig in gebruik door de Universiteit van Bonn, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. In de omliggende tuinen kom je helemaal tot rust. Vergeet vooral de botanische tuinen met meer dan 8000 plantensoorten niet. Ben je echt geïnteresseerd in de vele soorten is het een aanrader om mee te gaan met een van de tours die worden gegeven.

Münsterkerk

De Münsterkerk is een van de oudste kerken van Duitsland, gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw. Zijn vijf torenspitsen zijn al van veraf te zien en het gebouw zelf is een echte eye-catcher. Vanbinnen is de kerk ook een plaatje, je kunt er prachtige schilderijen, mozaïken en beeldhouwwerken bewonderen.

Koenig museum

Het Koenig museum is een zoölogisch museum met een grote collectie dieren. Er zijn replica’s en skeletten, bijvoorbeeld van dinosauriërs, maar ook zijn er levende dieren te vinden, bijvoorbeeld reptielen, kevers en vlinders. Hun natuurlijke omgeving is zoveel mogelijk nagebootst. Een erg bijzondere plek voor jong en oud.

Geboortehuis Beethoven

De mooie stad Bonn is ook de plek waar de wereldberoemde componist Beethoven is geboren. Zijn barokke geboortehuis is tegenwoordig te bezoeken als museum.

Altes Rathaus

Dit prachtige stadhuis op het marktplein valt niet te missen. Als centraal punt in de stad is het vaak drukbezocht. Vanbinnen valt er voor toeristen weinig te zien, want het Rathaus doet tegenwoordig dienst als plek voor belangrijke toespraken en bruiloften, maar de buitenkant is al fotogeniek genoeg!

Rheinauen Park

Iets buiten het centrum ligt dit grote stadspark, waar veel locals de rust komen opzoeken. Je ziet er vele hardlopers en mensen die op de fiets het park ontdekken. Er is ook een Japanse tuin die zeker een bezoekje waard is, dus neem je picknickmand mee en geniet van een middagje rust in dit mooie park.

Schloss Drachenburg

Schoss Drachenburg ligt niet in Bonn zelf, maar is zeker een bezoek waard. Dit sprookjesachtige kasteel ligt op de heuvels van Königwinter en vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over Bonn en de Rijn. De neoromantische stijl van het gebouw is een lust voor het oog en binnenin het gebouw kun je prachtige kunstwerken en muurschilderingen bekijken.

Winkelen in Bonn

Winkelen in Bonn is iets wat je vooral niet over moet slaan. De bekendste winkelstraten zijn de Sternstrasse, Friedrichstrasse en Bonngasse. Je vindt hier allerlei bekende winkelketens, maar in en rondom deze straten zijn ook schattige boetiekjes en exclusieve winkeltjes te vinden. Ook zijn er vele restaurants en terrasjes waar je heerlijk kunt gaan zitten na een paar uur door de winkelstraat slenteren.

Met kinderen naar Bonn

Bonn is een leuke stad om met kinderen naartoe te gaan. Een aan te raden activiteit is een rondvaart over de Rijn, ook erg handig als je al veel hebt gelopen. Kinderen en musea zijn niet altijd een goede combinatie, maar het Schlauspielhaus is ideaal: het draait hier om proberen, ontdekken en beleven. Een tijdreis van 1950 tot nu, maar in plaats van alleen maar kijken kunnen de kinderen vooral zelf veel doen en dat maakt het een geweldige plek. Vind je het niet erg om iets buiten de stad te gaan voor een leuk uitje, ga dan naar Phantasialand. Dit pretpark ligt op een halfuur rijden met de auto en je vindt hier de gaafste en leukste attracties.

Het openbaar vervoer in Bonn

In Bonn kun je het beste gebruik maken van de tram of de bus. Er zijn verschillende soorten tickets verkrijgbaar, afhankelijk van of je alleen binnen de stad wil reizen of ook erbuiten.

Met de trein naar Bonn

Reis per ICE International vanaf Amsterdam Centraal naar Bonn in 3 uur en 20 minuten met slechts 1 overstap. Treintickets naar Bonn zijn al verkrijgbaar voor € 30 en 180 dagen voor vertrek te boeken.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest