Wat te doen in Montpellier (Montpellier CityGuide)

Montpellier is een gezellige, bruisende studentenstad in het Zuiden van Frankrijk. Het is de perfecte bestemming voor een stedentrip: een historisch centrum, een modern gedeelte én maar 10 km van de kust af! De beste periode om Montpellier te bezoeken is tussen eind april en eind september, want dan heb je de meeste kans op mooi weer. Lekker door de smalle straatjes in het oude centrum wandelen en neerstrijken op een van de vele terrasjes met de zon in je gezicht: veel beters is er niet, toch? Ook voor winkelen en het proeven van de lekkerste wijnen ben je hier op de juiste plek.

Montpellier

Bezienswaardigheden in Montpellier

Arc de Triomphe

Als je deze naam hoort denk je natuurlijk direct aan het bekende bouwwerk in Parijs, maar ook Montpellier heeft zijn eigen Arc de Triomphe. Hij is weliswaar iets kleiner, maar niet minder indrukwekkend. Tip: als je een begeleide stadstour maakt kun je ook bovenop komen, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Aanrader!

Place de la Comédie

Place de la Comédie is het centrale plein van de stad. Aan dit plein vind je gezellige terrasjes en er is altijd wat te beleven. Ook de gebouwen om het plein heen zijn prachtig om te zien. Dit plein is overigens niet het enige plein met terrasjes, die vind je echt overal door de hele stad verspreid. Een ander leuk plein waar je zeker eens moet neerstrijken is bijvoorbeeld Place Jean Jaures. Van ’s middags tot ’s avonds laat zijn de terrasjes drukbezocht, want of het nou lunchtijd is, borreltijd of uitgaanstijd, een terrasje is altijd fijn. Helemaal als de zon schijnt.

Faculté de Médicine

Deze universiteit staat hier al sinds de 13e eeuw en is hiermee een van de oudste ter wereld! Alleen al daarom moet je er even een kijkje nemen. Bovendien ziet het gebouw er ook nog eens prachtig uit.

Wijn tour

Frankrijk is natuurlijk het land van de wijnen en ook in Montpellier zie je hier veel van terug. Je kunt verschillende wine tours boeken, van het bezoeken van verschillende cafés tot het bezoeken van een echte wijngaard. Chateau de Flagueres is hier een prachtig voorbeeld van, op dit landgoed van 40 hectare wordt al 300 jaar de lekkerste wijn van hoge kwaliteit gemaakt. Er wordt je van alles verteld over de wijn, de prachtige tuinen en natuurlijk mag je ook proeven!

Jardin des Plantes

Net buiten het historische centrum vind je deze prachtige botanische tuin, één van de oudste van heel Frankrijk. Hier kun je bijzonder planten en bloemen bekijken en een beetje bijkomen van het bruisende stadsleven.

Museé Fabre

Voor kunstliefhebbers is het Fabre museum een must see. Je vindt hier 800 verschillende kunstwerken en ongeveer 3500 tekeningen, de meeste gemaakt tussen de 16e en 18e eeuw.

Winkelen in Montpellier

Ook winkelliefhebbers zijn in Montpellier op de juiste plek. Aan de Rue de la Roge vind je veel verschillende Franse kledingwinkels en in het verlengde van deze straat vind je Rue Foch, een wat luxere straat. Op zoek naar winkelcentra? Ook die heb je hier! In het centrum vind je Polygone en iets buiten de stad het Odysseum. Hier heb je winkels als Zara, H&M en C&A.

Met kinderen naar Montpellier

Montpellier is niet specifiek een stad die aan te raden is met kleine kinderen, vanwege de activiteiten die er te doen zijn is het toch meer geschikt voor een stedentrip als stel of als gezin met al wat oudere kinderen.

Openbaar Vervoer in Montpellier

In Montpellier liggen alle bezienswaardigheden en dingen die je kunt doen dicht bij elkaar in de buurt, dus eigenlijk kun je het lopend wel af. De stad is wel wat heuvelachtig, dus hou rekening met vele trappetjes en kleine hoogteverschillen. Wil je naar het strand? Dan kun je de 10 km fietsen of toch gebruik maken van het openbaar vervoer.

Strand!

Eén van de allerleukste dingen aan Montpellier: met een halfuurtje sta je aan de prachtige Franse kust! Zon, zee en strand aan je stedentrip kunnen koppelen is altijd een feest, zo ook hier. De zee is helder, er zijn vaak fijne strandtentjes en buiten het hoogseizoen zijn de stranden heerlijk rustig. Neem dus vooral een badhanddoek en bikini mee als een stedentrip naar Montpellier op de planning staat!

Met de trein naar Montpellier

Met de trein naar Montpellier reist u per Thalys vanaf Amsterdam naar Parijs, waarna u overstapt op de TGV naar Montpellier. Met een reistijd van slechts 07:16 uur komt u aan in hartje centrum. Treintickets naar Montpellier zijn verkrijgbaar vanaf € 77 met vroegboekkorting. Vroegboekkorting op internationale treintickets naar Montpellier ontvangt u 3 tot 4 maanden voor vertrek.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest