Wat te doen in Zürich (Zürich CityGuide)

Zürich is de grootste stad in Zwitserland en een van de grootste financiële centra ter wereld. Mede daarom denken toch veel mensen dat het een wat kille, kale stad is, maar niets is minder waar! Zürich is een erg levendige stad met mooie musea, (dure) winkelstraten en lekkere restaurants. Ook biedt het uitzicht op de Alpen en ligt de stad aan de prachtige Zürichsee, dus de natuur is ook dichtbij!

Zurich

Bezienswaardigheden in Zürich

Grossmünster

De bouw van deze romaans-gotische kerk begon al honderden jaren geleden in de 11e eeuw, maar pas in de 15e eeuw werd de bouw voltooid. Ondanks die vertraging is de Grossmünster wel de oudste kathedraal van Zürich. De twee hoge torens zijn een symbool van de stad geworden. Eén van de torens kun je beklimmen; dan moet je wel even 187 treden omhooglopen. Van boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Alpen.

Fraumünster

De Fraumünster was vroeger een kloosterkerk en de spitse kerktoren is al van ver te zien. Ook heeft de kerk prachtige opvallende ramen. Vanaf de andere kant van de rivier heb je een prachtig beeld van de Fraumünster. Je kunt de kerk gratis bezichtigen.

Landesmuseum

Het Landesmuseum, dat meerdere vestigingen heeft, is een van de belangrijkste musea van Zwitserland. Alleen al van buiten is het een prachtig gebouw, het ontwerp is namelijk gebaseerd op een renaissanceslot. In het museum kom je van alles te weten over de historie van het land, beginnend bij de prehistorie. Je komt er vondsten van holbewoners tegen, prachtige schilderijen uit de middeleeuwen en nog veel meer. Een echte aanrader!

Museum Rietberg

Fan van etnografische en oosterse voorwerpen? Breng dan vooral een bezoekje aan het Museum Rietberg. Dit museum bestaat uit twee villa’s: in de een vind je allerlei bijzondere voorwerpen uit Afrika, China, Indonesië, India en andere Zuid-Aziatische landen en in de ander Aziatische kunst.  

Botanische tuin

In de Botanische Tuin van Zürich vind je allerlei prachtige tropische flora en fauna. Bijkomend voordeel is dat het binnen de koepels lekker warm is, perfect voor koudere dagen. Ook de tuinen die om de koepels heen liggen zijn prachtig.

Winkelen in Zürich

Winkelen in Zürich is vooral erg leuk als je aardig wat te besteden hebt, er zijn namelijk vooral exclusieve, dure winkels. De Bahnhofstrasse is de belangrijkste winkelstraat van de stad, je vindt hier winkels als Chanel, Prada en Cartier. Deze 1,4 km lange straat is één van de duurste winkelstraten ter wereld en loopt vanaf het station het centrum door. Onder het station (Hauptbahnhof) zelf vind je ook vele winkels, welgeteld 200! Dit winkelcentrum is bij zowel locals als toeristen erg in trek. Iets wat je tijdens je shopsessie niet moet vergeten te kopen, is echte Zwitserse chocolade. In bijvoorbeeld het Hauptbahnhof vind je een aantal erg goede chocolatiers.

Met kinderen naar Zürich

De stad zelf is misschien iets minder geschikt voor een uitje met kinderen, maar als je je iets buiten het centrum begeeft zijn er toch een aantal activiteiten die erg leuk zijn met kinderen. Neem bijvoorbeeld de dierentuin Zoo Zürich. Je vindt hier ongeveer 370 diersoorten. Het park is prachtig om doorheen te lopen, want de natuurlijke omgeving van de dieren is zoveel mogelijk nagebootst. Er is bijvoorbeeld een regenwoud en een olifantenpark.
Een andere leuke activiteit is de tram nemen naar de Uetliberg. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en de kinderen kunnen zich even uitleven tussen het groen. Voor de sportieve gezinnen is er een wandelroute naar Felsenegg op 800m hoogte, dat is ongeveer anderhalf uur lopen. Vanaf hier is het uitzicht nog mooier!

Openbaar vervoer in Zürich

Met de ZürichCARD kun je gratis reizen met de bus, tram, trein en kabelbaan in de stad. Ook kun je er een aantal musea gratis mee bezoeken. Je kunt de kaart voor 24 of 72 uur kopen, erg handig!

Zurich

Met de trein naar Zürich

Goedkoop met de trein naar Zürich? Er vertrekken dagelijks ongeveer 5 tot 6 treinen vanuit Nederland naar Zürich, waarbij u al voor € 40 met een reistijd van slechts 07:55 uur naar het centrum van Zürich wordt gebracht. Een treinticket naar Zürich boeken? Bekijk de mogelijkheden!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Pin It on Pinterest