Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Opzoek naar het trein nieuws en OV-nieuws van Nederland? Wij publiceren het meest actuele treinennieuws van Nederland en houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo publiceren wij dagelijks over de laatste ontwikkelingen rondom ProRail, de NS, ontwikkelingen en gebeurtenissen rondom het Nederlands spoor. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste treinnieuws? Volg ons dan op Twitter, Facebook en onze website. Tevens kunt u de mobiele Android-app downloaden, waarmee u het laatste nieuws direct op uw telefoon ontvangt.

NS Storingen/Vertragingen
Naast het laatste treinnieuws worden ook de actuele storingen/vertragingen op onze website elke minuut van de dag nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn te vinden via deze pagina en dagelijks beschikbaar voor bezoekers van onze website en treinreizigers.

In 4 uur naar Berlijn

Het moet in de toekomst mogelijk worden om in 4 uur naar Berlijn te reizen. Op het huidige moment doet de InterCity Berlijn er 6 uur en 20 minuten over om naar de hoofdstad van Duitsland te reizen. Dit komt door de vele tussenstops in Nederland en Duitsland en de langdurige locomotiefwissel bij de Duitse grens. Met het verkorte van de reistijd vanaf Amsterdam CS naar Berlijn zal ook de reistijd naar andere Europese topbestemmingen als Warschau en Praag minder worden.

Berlijn

Lees meer

Oefening voor terroristische aanslag in regio Utrecht

Vandaag en morgen zal er in regio Utrecht worden geoefend voor een eventuele terroristische aanslag. Na de steekpartij op Amsterdam CS met vermoedelijk terroristische motieven kan er niet worden uitgesloten dat het gebeurd en daarom oefent de VRU (Veiligheids Regio Utrecht) deze week met het Openbaar Vervoer om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Uiteraard heeft personeel al vaker instructies gekregen m.b.t. dergelijke calamiteiten, maar in de praktijk is het nog niet vaak grootschalig geoefend.

Lees meer

NS Flex van NS slaat aan

NS Flex is de nieuwe betaalmethode van de Nederlandse Spoorwegen en wordt massaal opgepakt door treinreizigers. Met de nieuwe service hoeven reizigers zonder abonnement niet het standaard opstaptarief van € 20 op hun OV Chipkaart te hebben, maar kan er aan het eind van de maand (achteraf) worden betaald. Hiervoor moeten reizigers uiteraard wel een persoonlijke OV Chipkaart hebben en moeten zij zich aanmelden voor het NS Flex abonnement. Hiermee zijn de gemaakte reiskosten altijd inzichtelijk via een mobiele app, kunnen reizigers zorgeloos inchecken zonder zich zorgen te maken over een opstaptarief en worden zowel de kosten van trein, metro, tram bus en OV fiets allemaal aan het eind van de maand verrekend met de reiziger.

Lees meer

NS Kinderboekenruil op zondag 14 oktober 2018

Ook dit jaar wordt de NS Kinderboekenruil weer georganiseerd als afsluiting van de Kinderboekenweek. Zo is het op station Utrecht Centraal en Den Haag Centraal mogelijk om op zondag 14 oktober een oud (gelezen) boek te ruilen voor een ander of nieuw boek. Zo worden de geruilde boeken in de kast gezet, maar plaatst NS ook nieuwe boeken in de kast om de keuze voor kinderen optimaal te houden.

Kinderboekenruil

Lees meer

NS Bussen rijden brandstof neutraal

NS heeft aangekondigd dat naast de treinen die op 100% windenergie rijden, nu ook de bussen brandstof neutraal zullen worden ingezet. Zo is er afgelopen week met 2 grote busbedrijven (Jan de Wit Group en Transvision) een nieuw contract gesloten om naast betere reisinformatie ook brandstof neutraal te gaan rijden. De bussen worden zo aangepast dat zij op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) kunnen rijden. Dit wordt gemaakt van verwerkt frituurvet en industriële vetten die als klimaatneutrale brandstoffen worden gezien (geen CO2 uitstoot). Daarbij worden er geen nieuwe natuurlijke bronnen aangeboord voor deze brandstof, maar worden oude stoffen gerecycled.

Lees meer

44 nieuwe fietsenstallingen op treinstations

In het afgelopen jaar zijn er 44 fietsenstallingen op treinstations omgebouwd of helemaal vernieuwd. Hierbij is gewerkt aan meer ruimte, modernisering en een nieuwe entree met transparante poortjes voor meer veiligheid. Reizigers zijn zeer te spreken over de nieuwe fietsenstallingen en de bezetting steeg daardoor met 20 tot 40 procent. ProRail en NS hebben voor de vernieuwing van fietsenstallingen 8 miljoen euro uitgetrokken en hebben dit samen met financiële steun van gemeentes gebruikt voor de aanpassingen.

OV Fietsen

Ook het aantal OV Fietsen van NS is afgelopen jaar uitgebreid en zijn toegevoegd aan vernieuwde fietsenstallingen.

Eerste 24 uur gratis

Wilt u een fiets parkeren in de fietsenstalling van NS? De eerste 24 uur is parkeren gratis, waarna er voor de erop volgende dagen kosten worden gerekend. 

Fietsenreparatie

Ook een aantal van de 44 vernieuwde fietsenstalling is tevens een fietsenreparatie aanwezig, waar u tegen een vergoeding uw fiets kunt laten repareren. Heeft u in de tussentijd een fiets nodig? Dan krijgt u een gratis leenfiets, terwijl uw fiets wordt gerepareerd bij een NS Fietsenreparatieservicepunt.

Kosten van de reparatie vindt u terug op: https://www.ns.nl/binaries/_ht_1533128625604/content/assets/ns-nl/tarieven/fiets-service-reparatiekaart.pdf

Eerste snellere verbinding tussen Amsterdam en Berlijn

Al langer pleit de NS voor een snellere internationale verbinding tussen Amsterdam Centraal en Berlijn Hbf, maar door de vele tussenstops en de locomotief wissel op de grens is een kortere reistijd niet mogelijk. Daarbij wordt er in zowel de Nederlandse als de Duitse dienstregeling prioriteit gegeven aan het regionaal en streekvervoer, waardoor internationale reizigers langer in de trein zitten. Om te laten zien dat een snellere verbinding mogelijk is en aan te geven dat de NS bereid is om mee te werken zal er maandagochtend 17 september een snellere IC Berlijn naar Berlijn rijden, waarbij tussenstops binnen Nederland worden overgeslagen en de reguliere reistijd van 6 uur en 20 minuten met 27 minuten wordt ingekort.

Berlijn

Lees meer

InterCity rijdt station Almelo voorbij

Vanmorgen is de InterCity van Enschede naar Deventer het perron van station Almelo voorbij gereden. Hier moesten op dat moment ongeveer 40 reizigers uitstappen die stom verbaasd moesten doorrijden. De conducteur informeerde reizigers direct van het voorval, waarbij de treindienstleiding de InterCity had aangezien voor een goederentrein en er hierdoor geen mogelijkheid was om te stoppen op het station. Op station Wierden werd vervolgens een extra tussenstop gemaakt om de 40 passagiers te laten overstappen op een Blauwnet trein terug naar Almelo. Extra reiskosten hoefden uiteraard niet te worden betaald, maar wel hadden reizigers last van 30 minuten extra vertraging.

Lees meer

Man neemt paard mee in trein

Afgelopen week heeft een man zijn paard meegenomen in de trein. Het gebeurde in een trein in Oostenrijk, waarbij treinreizigers hun grote medereiziger wel konden waarderen. Waarom de man het dier heeft meegenomen in de trein is nog onduidelijk, want ook in Oostenrijk is dit niet toegestaan.

Lees meer

NS halfjaarcijfers 2018

Afgezien van de prestaties op de HSL lijn zijn alle cijfers omhoog gegaan ten opzichte van de vergelijkbare periode van 2017. Hiermee voldoet NS aan een aantal belangrijke prestatie-indicatoren waar zij op kunnen worden afgerekend. Zo rijden er in de eerste helft van het jaar meer treinen en is de Eurostar toegevoegd aan het Internationale treinennetwerk. Daarbij is de IC Brussel overgestapt op de HSL lijn om meer ruimte te creëren op het reguliere spoor.

Lees meer

Is Nederland wel klaar voor duurzaam reizen?

Hoewel er al een tijd niets is vernomen van overvolle treinen, komt de drukste periode van het jaar er weer aan. In het najaar gaat heel werkend en studerend Nederland weer met de trein en zullen treinen in de spits weer worden overspoeld. Daarbij hebben 42 grote vooraanstaande bedrijven onlangs aangekondigd dat zij willen overstappen op duurzaam reizen, waarbij plannen zijn gemaakt om gebruik van leaseauto's te verminderen en internationale reizen tot 500 kilometer per trein af te leggen. Is Nederland hier wel klaar voor?

 

Lees meer

Meer artikelen...

Goedkoop treinkaartje logo

. . . . .

Deel deze pagina!

Close