Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Opzoek naar het trein nieuws en OV-nieuws van Nederland? Wij publiceren het meest actuele treinennieuws van Nederland en houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo publiceren wij dagelijks over de laatste ontwikkelingen rondom ProRail, de NS, ontwikkelingen en gebeurtenissen rondom het Nederlands spoor. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste treinnieuws? Volg ons dan op Twitter, Facebook en onze website. Tevens kunt u de mobiele Android-app downloaden, waarmee u het laatste nieuws direct op uw telefoon ontvangt.

NS Storingen/Vertragingen
Naast het laatste treinnieuws worden ook de actuele storingen/vertragingen op onze website elke minuut van de dag nauwlettend in de gaten gehouden. Deze zijn te vinden via deze pagina en dagelijks beschikbaar voor bezoekers van onze website en treinreizigers.

Treinongeluk met vrachtwagen nabij Turijn

Nabij de Italiaanse stad Turijn is vannacht een trein verongelukt, waarbij minimaal 2 mensen om het leven zijn gekomen. De machinist en een reiziger hebben het ongeluk niet overleeft. Daarbij zijn achttien andere gewond geraakt en door hulpverleners opgevangen. Hoe en waarom de vrachtwagen op de overgang tot stilstand is gekomen is onduidelijk. Het zou gaan om een vrachtwagen uit Litouwen die onderweg was naar een distributiecentrum in de buurt, maar over de vrachtwagenchauffeur is nog niets bekend. Hij zou dwars door de gesloten spoorbomen zijn gereden, waarna de vrachtwagen tot stilstand kwam.

Lees meer

Rokende InterCity en wisselstoring tussen Zwolle en Lelystad

Maandagavond hadden reizigers op het traject tussen Zwolle en Lelystad twee keer last van vertraging. Zo moesten er aan het begin van de avond rond 18:00 uur uit de trein worden gehaald, doordat de InterCity door nog onbekende redenen begon te roken. Toen de problemen rond 21:00 uur waren verholpen was het nog lang niet voorbij, want rond 22:00 uur werd er een wisselstoring gemeld en was er opnieuw geen treinverkeer mogelijk.

Trein nieuws

Rokende InterCity

De defecte trein kwam tot stilstand op het traject tussen Lelystad en Swifterband, waarna 250 reizigers uit de trein moesten worden gehaald. De overstap op vervangend busvervoer verliep niet voorspoedig door de grote hoeveelheid reizigers, fietsen en bagage. Rond 21 uur werd het naastgelegen spoor vrijgegeven door ProRail en was de meeste overlast verholpen.

Wisselstoring

Het was echter nog niet voorbij voor de reizigers tussen Zwolle en Lelystad, want rond 22:00 uur werd er een wisselstoring gemeld. Opnieuw was er op een deel geen treinverkeer mogelijk en moesten reizigers rekening houden met een uur extra reistijd.

Reizigers op Twitter

Reizigers hebben hun frustratie massaal geuit op Twitter en Sociale Media.

43% vertragingen veroorzaakt door NS

Hoewel er vaak wordt er anders beweerd, maar uit cijfers van ProRail valt af te lezen dat in 43% van de gevallen de vervoerder de veroorzaker is van de vertraging. In slechts 2,5% van de gevallen is ProRail schuldig, maar duren de herstelwerkzaamheden vaak langer, is er meer overlast en is de impact groter. Zo zijn de vertragingen van de NS relatief snel verholpen en zorgen zij voor 48,5% van de vertragingsuren, terwijl ProRail zorgt voor 28% vertragingsuren.

Trein nieuws

Lees meer

Aanrijding tussen Elst en Arnhem-Zuid

Vanwege een aanrijding met een persoon was er gisteravond rond 20:00 uur geen treinverkeer meer mogelijk tussen Elst en Arnhem-Zuid. Vermoedelijk gaat het om een zelfdoding, maar de toedracht wordt nog onderzocht. Rond 21:30 uur waren de problemen verholpen en kwam het treinverkeer weer op gang.

Lees meer

Hans Jansen speelt op 16 stationspiano's in Nederland

Hans Jansen heeft afgelopen dinsdag met groot succes een opmerkelijke recordpoging gedaan. Hij heeft in één dag op alle stationpiano's gespeeld. Hiervoor begon hij smorgens vroeg om 05:00 uur op het station van Maastricht, waarna hij per trein het hele land is afgereisd. Hieronder treft u een opname van Hans Jansen op de Facebookpagina van NH Nieuws.

Lees meer

ProRail wilt Europa veroveren

Met de vele bezoeken van buitenlandse spoorbedrijven wilt ProRail zich ook gaan richten op het buitenland. Zo zouden de spoorwegbeveiliging en de overige verkeerssystemen een uitstekend export product zijn volgens President-Directeur Pier Eringa. Het zou zelfs slap zijn om geen ambitie te tonen, aangezien verschillende Europese landen al interesse hebben getoond in de technologie. Spoorbeheerders uit Europese landen als Noorwegen, Denemarken, Frankrijk en Litouwen hebben de afgelopen anderhalf jaar een bezoek gebracht aan ProRail.

Trein Nieuws

Lees meer

Containerschip ramt spoorbrug over het Gouwekanaal

Zondagavond is een groot containerschip tegen de spoorbrug over het Gouwekanaal. Door de aanvaring is er flinke schade ontstaan aan de brug en het spoor, waardoor treinverkeer onmogelijk is. Volgens de eerste metingen zou de brug ongeveer 18cm verplaatst zijn ten opzichte van de fundering, maar a.s. woensdag zal een gespecialiseerd bedrijf hier onderzoek naar doen.

Lees meer

IC Direct treinen worden verlengd

De NS gaat met onmiddelijke ingang alle IC Direct treinen verlengen van 6 naar 7 rijtuigen. Hiervoor moeten de treinen 'opgeknipt' worden, zodat er een rijtuig tussen kan worden geplaatst. Hierdoor zullen er het komende jaar in plaats van 24 rijtuigen per uur ongeveer 33 tot 35 rijtuigen per uur rijden. Aanleiding is de snelst groeiende spoorlijn in Nederland. Het aantal reizigers op het traject tussen Amsterdam en Rotterdam steeg afgelopen jaar met 25%, terwijl er werd uitgegaan van een stijging van 10%. Hierdoor moet er per direct worden gezocht naar een spoedoplossing. Om de drukte in het afgelopen jaar op te vangen werden reizigers die op het traject in de daluren reizen beloond met korting, maar hiermee zijn de problemen niet verholpen.

Lees meer

NS investeert in Unimog voertuigen

Om de overlast van uitgevallen treinen voor reizigers te verminderen heeft de NS 5 'Unimog' voertuigen besteld. Deze veelzijdige voertuigen kunnen zowel op de weg als op het spoor rijden en kunnen op deze manier snel ter plaatse zijn om een trein weg te slepen/duwen. Zo is de richttijd voor het wegslepen/duwen van een gestrande trein op dit moment 2 uur, maar wil de NS dit reduceren naar 1 uur. De richttijd van 2 uur wordt op dit moment in 99% van de gevallen gehaald en daarom is er ruimte voor verbetering.

Lees meer

Vrouw aangerand in trein naar Breda

Afgelopen week is een 24-jarige vrouw aangerand in de trein richting Tilburg. Ter hoogte van Breda ging een 21-jarige man uit Roosendaal naast de vrouw zitten en knoopte een gesprek met haar aan. Al vrij snel werden de intenties van de man duidelijk en begon hij haar te betasten. Hierop heeft vrouw geschreeuwd om andere reizigers te alarmeren, waarop de aanrander het treinstel verliet. De vrouw is vervolgens opzoek gegaan naar de conducteur, waarop de politie werd gealarmeerd. Op station Breda kon de man op aanwijzingen van de vrouw uit de trein worden gehaald.

Lees meer

Nieuw treinstation Assen geopend

13 mei aanstaande is het dan eindelijk zover! Het nieuwe treinstation van Assen zal worden geopend, maar er moet nog veel gebeuren. De bestrating is nog in volle gang, de trappen moeten worden betegeld, de borden worden opgehangen en de laatste werkzaamheden aan de luifel worden afgemaakt. Op zondag 13 mei is het station geopend, maar is treinverkeer niet mogelijk. Mede door werkzaamheden aan de grote loopbrug is er geen treinverkeer mogelijk. De fietsenkelder gaat pas 2 weken later open, doordat de bouw vertraging heeft opgelopen door de hevige regenval van afgelopen week.

Lees meer

Meer artikelen...

Goedkoop treinkaartje logo

. . . . .

Deel deze pagina!

Close